Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Velký podzimní výprodej ZDE   20% sleva na BIO příkrmy a další dobroty Kendamil v akci ZDE Halloweenské doplňky -10% 8 % sleva na značku New Baby

Nejbaby s.r.o. Menu

Čas lampiónových průvodů začíná!

7. 10. 2024

Chystáte se na lampionový průvod? Pokud ano, podívejte se na naši nabídku. Máme velký výběr lampiónů i lampionových hůlek.

 

Víte, jak vznikly lampiónové průvody?

Historie lampionových průvodů sahá hluboko do minulosti a je spjata s různými kulturami. První zmínky o lampionových průvodech se objevují ve starověké Číně. Spojovaly se s oslavami lunárního nového roku a měly magický význam. Lidé věřili, že světlo lampionů zahání zlé duchy a přináší štěstí.

U nás se lampionové průvody staly oblíbenými zejména v období první republiky. Nezapomenutelný byl například průvod uspořádaný na počest prezidenta T. G. Masaryka

Proč jsou lampióny tak oblíbené?

Lampiony jsou prostě kouzelné! Jsou barevné, svítí a dělají radost. Když se jich sejde víc pohromadě, vytvoří úžasnou světelnou show.

Dnes jsou lampionové průvody oblíbenou součástí podzimních akcí po celém světě. Jsou symbolem radosti, společenství a naděje.

Chcete zažít kouzlo lampionových průvodů?

V našem e-shopu máme pro vás připravenou celou řadu úžasných lampionů, svíček a hůlek. Vyberte si ten, který se vám nejvíc líbí! Máme lampiony ve tvaru zvířátek, hvězdiček, různých tvarů a mnoha dalších. A co takhle zkusit třeba zářící hůlku, která vás promění v opravdového čaroděje?